Bolagstyp:   Growth
Sektor:   Biotech

Initial take: Stayble Therapeutics

Publicerad 2022.09.19

Stayble Therapeutics är ett forskningsbolag som utvecklar ett läkemedel till patienter med kroniska diskrelaterade ryggsmärtor i ländryggen. Sjukdomen är underbehandlad och konkurrensen från andra behandlingsmetoder är modest. Vidare finns det få läkemedel under utveckling inom samma område. Staybles läkemedelskandidat STA363 behandlar de underliggande orsakerna till sjukdomen och har potential att åstadkomma en permanent minskning av patientens kroniska smärta. Vi ser att STA363 kan uppnå god försäljningsutveckling vid ett eventuellt marknadsgodkännande. 

Behandlingen baseras på den kroppsegna substansen mjölksyra, som är en väldokumenterad och säker substans. Vi bedömer därför att bolagets utvecklingsrisker kopplat till biverkningar är ytterst låga, vilket borde öka sannolikheten för ett marknadsgodkännande. Projektet befinner sig i fas 2b och nyligen meddelade Stayble att studien är fullrekryterad samt att studieresultat kommer offentliggöras i slutet av 2023.

Den viktigaste värdedrivaren i Stayble kommer att bli studieresultaten från den pågående fas 2b-studien. Detta kan också bana väg för nästa stora katalysator, som är ett licensavtal för STA363. Om de positiva resultaten från tidigare studier kan replikeras bedömer vi att bolaget står inför en betydande uppvärdering. 

Pontus bild
Medgrundare & Analytiker

Pontus Fredriksson

Mitt fleråriga börsintresse har gett mig erfarenhet och kompetens från många bolag i olika branscher. Jag skulle vilja beskriva mig själv som nyfiken, målfokuserad och samarbetsvillig.