Rapportkommentar
Mer om Angler Gaming
Bolagstyp:   Other
Sektor:   Igaming

Uppdatering: Angler Gaming Q1'23

Publicerad 2023.05.19

Nettoomsättningen för det första kvartalet uppgick till €9,4 M (7,8), vilket motsvarade en ökning med cirka 20,1 procent y-o-y.  Bruttomarginalen stärktes till 34,6 procent jämfört med Q4’22 då bruttomarginalen uppgick till 23,0 procent. EBIT uppgick till €1,5 M (0,4), vilket motsvarade en ökning med cirka 260 procent. EBIT-marginalen uppgick till 15,9 procent (5,3), vilket är den högsta marginalen sedan 2021.

Turn-around?
Angler Gamings rapport kom in högre än våra estimat i samtliga avseenden och rapporten bekräftar enligt oss att bolaget är på rätt väg. Trading updaten för Q2’23 indikerar också att Angler har fortsatt momentum in i det andra kvartalet. Vi ser att bolagets satsningar mot att förbättra sin egenutvecklade iGaming-plattform gett resultat med flera kommande B2B-samarbeten, vilka kan bli viktiga tillväxtdrivare framöver.

Kostnadskontroll, tillväxt och ökad lönsamhet
Angler Gaming uppvisar en god tillväxt under kvartalet med ökad lönsamhet. Bruttomarginalen och EBIT-marginalen stärks betydligt i jämförelse med 2022. Vi är positivt överraskade att Angler lyckas växa starkt trots att icke-lönsamma affiliate-samarbeten avslutats och andra kostnadsbesparingar gjorts. Anglers satsning mot B2B-samarbeten visade även positiva resultat under kvartalet och det första B2B-samarbetet som lanserades i december 2022 står redan för sju procent av Net Game Win i Q1’23 och tolv procent i april. Ytterligare B2B-samarbeten ska lanseras i Q2’23, vilket kan fortsätta driva tillväxt.

Höjda prognoser
Bolaget visade i och med rapporten att de är på god väg att bryta den negativa trenden bolaget hade under 2022. Den goda tillväxten och den stärkta lönsamheten gör att vi höjer våra estimat. Nu återstår det framåt för bolaget att bevisa att de kan bibehålla det positiva momentum avseende tillväxt och lönsamhet.

Erik
Analytiker

Erik Lundberg

Mina dagar ägnas åt börsen, analysera bolag och familjen. Det blir också en del träning och att hänga med vänner och bekanta. Utöver det så gillar jag smart belysning, live casino och en iskall weissbier.