Bolagstyp:   Growth
Sektor:   Medtech

Initial take: Luxbright

Publicerad 2022.01.31

Luxbright AB (publ) (”Luxbright” eller ”Bolaget”) har ambitionen att lösa de problem som finns inom röntgenmarknaden. Bolaget utvecklar en teknik som kan förbättra röntgen genom nya former av röntgenrör som innehåller mikrofokus eller kallkatod. Ambitionen på sikt är att växa i värdekedjan med nya röntgenrelaterade produkter som kan användas inom flera användningsområden.   

Röntgen är en välkänd och beprövad metod som i huvudsak används inom sjukvård, NDT (Non-Destructive Testing) och säkerhetssystem. Röntgenrör behövs för att producera röntgenstrålar och tekniken för dessa rör har varit densamma under mycket lång tid och används än idag. Det finns utvecklingsområden inom tekniken för att lösa problem såsom begränsad bildupplösning, överflödig värme, komplicerad röntgensrörsdesign samt begränsad mobilitet av röntgensystem.

På kort sikt ligger inriktningen på mikrofokus och bolaget har en förväntan om en försäljningsökning inom detta segment under kommande år. Den långsiktiga och stora potentialen finns inom produktområde kallkatod. När marknaden förstår och ser den stora möjlighet som bolaget har inom kallkatod kan högre uppvärdering av Luxbright ske. Nyligen värderades bolaget upp med 40 % i samband med ett test av en prototyp på ett röntgenrör som innehåller kallkatod.

Läs den fullständiga analysen här
Pontus bild
Analytiker

Pontus Fredriksson

Mitt fleråriga börsintresse har gett mig erfarenhet och kompetens från många bolag i olika branscher. Jag skulle vilja beskriva mig själv som nyfiken, målfokuserad och samarbetsvillig.