Work anywhere - your day, your way

Var du än befinner dig kan din nästa resa och arbetsplats vara Kalqyl. Världen förändras och vi förändras med den. Organisera ditt arbete och ditt liv efter vad som betyder mest för dig. Vi tillåter flexibilitet så att våra medarbetare kan skapa en hälsosam balans under hela dagen. Vi tror på att fokusera på det arbete som utförs, inte när eller var det genomförs.

Hur vi anställer

Vi anställer folk, inte CV:n. Vi lägger mest fokus på att få in rätt personligheter. I vår rekryteringsprocess fokuserar vi framför allt på dessa fem ämnen.

Påverkan

Gör du saker bättre inte bara för dig själv, utan även för dem runt omkring dig?

Tillit

Är du en pålitlig kommunikatör och har en historik av att bygga högt förtroende med andra?

Självkännedom

Är du medveten om dina styrkor respektive svagheter och har förståelse för hur dessa påverkar din omgivning?

Kvalifikationer

Har du rätt kompetens (eller potential) att utföra arbetsuppgifterna? För våra analytiker värdesätter vi främst egenskaper som en naturlig fallenhet för att utrycka sig i skrift samt analytisk förmåga/perspektivrikt tänkande.

Passion & Engagemang

Är du genuint passionerad och engagerad kring arbetsuppgifterna och livet i övrigt?

Vill du jobba hos oss? Så här går det till

1. Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev till david@kalqyl.se. Var noggrann med att specificera vilken roll du söker. 

2. Intervju/samtal

Om vi är i behov av nya medarbetare kommer vi vilja boka in ett inledande samtal på en timme. Det bästa sättet att förbereda sig inför detta är att ägna lite tid åt att tänka på upplevelser som har bidragit till att forma dig till den du är idag. Den här delen kan vara så personlig som du vill att den ska vara. Bli gärna teknisk om det är där din främsta passion ligger.

3. Case 

Du får en uppgift skickad till dig på ett datum och en tid vi kommer överens om tillsammans. Caset genomförs under tre timmar och inkluderar normalt någon form av bolagsanalys. Detta är ett sätt för oss att få en bättre bild av dina kompetenser samt dina styrkor respektive svagheter.

4. Beslut

Beslut baseras på de tre ovanstående punkterna samt efter intern diskussion av medarbetare på Kalqyl som innehar olika nivåer av senioritet, erfarenheter och perspektiv.