Bolagstyp:   Growth
Sektor:   Ingrediensvarumärken

Initial take: AgentVegan

Publicerad 2022.02.06

En växtbaserad kosthållning har fördelar för miljön, hälsan och djuren. Det finns en växande medvetenhet om fördelarna som lett till att efterfrågan på växtbaserad kost har ökat. AgentVegan har skapat varumärket Stacky´s och utvecklat en innovativ och vegansk produkt med samma namn. Lanseringen har precis startat och produkten marknadsförs som ”smartare mat”. Stacky´s har produktfördelar som förväntas tilltala ”den breda massan”, det vill säga även de som inte är veganer.  

Stacky´s är gjord på svenska råvaror och genom en värmebehandling får den lång hållbarhet i rumstemperatur. Innehållet är växtbaserat och den efterliknar inte kött i vare sig smak, konsistens eller form. Produktens prisnivå är attraktiv. Stacky´s har en stor målgrupp och den kan vara ett alternativ för såväl det lilla hushållet som för storskaliga kök.

AgentVegan planerar för en börsnotering under andra halvåret 2022. En kampanj pågår fram till 14 februari där privatinvesterare ges möjlighet att teckna aktier i en emission som görs här. Emissionslikviden ska användas för att utöka säljresurserna, stärka varumärket samt lägga en grund för förvärv. Den långsiktiga ambitionen är att lansera fler egna varumärken och förvärva andras samt expandera utanför Sverige. Värderingen vid emissionen bedöms attraktiv.

Pontus bild
Medgrundare & Analytiker

Pontus Fredriksson

Mitt fleråriga börsintresse har gett mig erfarenhet och kompetens från många bolag i olika branscher. Jag skulle vilja beskriva mig själv som nyfiken, målfokuserad och samarbetsvillig.