Bolagstyp:   Growth
Sektor:   Fastigheter

Initial take: Amhult 2

Publicerad 2022.03.17

Vill du bo nära grönområden, hav, småbåtshamnar, skolor samt sportfaciliteter som exempelvis golf? Attraheras du dessutom av att det finns goda förbindelser till populära arbetsplatser och närmaste storstad, då ska du bosätta dig i Amhult som är beläget i stadsdelen Torslanda cirka 1,5 mil väster om Göteborg. I detta attraktiva område verkar fastighetsbolaget Amhult 2.

Amhult 2 utvecklar och förvaltar fastigheter som är belägna i Amhult centrum. Fastigheterna består av hyreslägenheter, kontor, handels- samt parkeringsytor och bolaget kan stoltsera med en uthyrningsgrad på 100 %. Vidare har bolaget en avgiftsbelagd kölista till sina hyreslägenheter som omfattar flera hundra sökanden. Intresset för bostäder i Amhult är med andra ord högt. 

Amhult 2 är listade på Spotlight Stock Market sedan 2005 och aktien har stigit med cirka 320 % från teckningskursen. Bolaget äger fullt uthyrda fastigheter till ett värde av cirka 1 500 MSEK och det handlas nu till substansrabatt. Det finns ständigt pågående byggprojekt i produktion och bolagets primära fokus ligger på bostäder. Bedömningen är att det finns god uppsida i aktien som kommer bli än större när fler projekt är färdigställda. 

Pontus bild
Medgrundare & Analytiker

Pontus Fredriksson

Mitt fleråriga börsintresse har gett mig erfarenhet och kompetens från många bolag i olika branscher. Jag skulle vilja beskriva mig själv som nyfiken, målfokuserad och samarbetsvillig.