Bolagstyp:   ESG Other
Sektor:   Other

Initial take: Eurocon Consulting

Publicerad 2023.01.16

Eurocon Consulting (”Eurocon” eller ”Bolaget”) är ett konsultbolag som erbjuder expertis och rådgivning inom en rad olika områden, främst inriktat mot industrin. Bolaget har en utpräglad hållbarhetsprofil, och tillhandahåller lösningar inom förnyelsebar energi och energieffektivisering. Utöver detta har Eurocon en rad olika kompetensområden som exempelvis säkerhet och regelefterlevnad.

Intäkterna kommer främst från traditionell konsultverksamhet, och bolagets anställda är delaktiga i hela livscykeln av kundernas projekt. Detta inkluderar allt från förstudier, genomförandet av projekten och underhåll efter genomförandena. Utöver detta säljer Eurocon sin egenutvecklade programvara SiteBase som hanterar information om anläggningar och projekt. SiteBase kan med fördel kombineras med Eurocons utbud av konsulttjänster.

Eurocon är mest aktiva inom skogsindustrin, men bolaget har även betydande verksamhet inom kemi-, skogs- och gruvindustri, IT och verkstad. Inom dessa branscher återfinns flera välkända kunder såsom SCA och LKAB.

Bolaget har varit lönsamt sedan börsintroduktionen 2007, och har uppvisat en linjär och förutsägbar tillväxt med stabila marginaler. Vår bedömning är att den positiva utvecklingen kommer fortsätta framöver, och att en drivande faktor kommer vara Eurocons exponering mot megatrender som hållbarhet och elektrifiering av samhället.

Jakob ny
Analytiker

Jakob Fritz

Jag är en börsnörd som arbetat med olika analytikerroller inom bank och finans. Utöver börsen spenderar jag tiden med min flickvän, vår hund och mina vänner. Om tiden räcker till gillar jag även att åka skateboard och resa jorden runt.