Rapportkommentar
Mer om Angler Gaming
Bolagstyp:   Other
Sektor:   Igaming

Uppdatering: Angler Gaming Q4'22

Publicerad 2023.02.20

Angler Gaming redovisade minskad omsättning och minskat rörelseresultat i det fjärde kvartalet. Nettoomsättningen och EBIT kom in 9,1 % respektive 64,4 % lägre än våra estimat för kvartalet. EBIT påverkades negativt av en lägre bruttomarginal samt lägre nettoomsättning än vad vi estimerat. Avseende rörelsekostnaderna var dessa 4,6 % lägre än vad vi estimerat.

Nettoomsättningen påverkades negativt av bolagets fortsatta arbete med att avsluta icke-lönsamma samarbeten med affiliates. I den positiva vågskålen lanserades ett nytt B2B-partnerskap i december 2022 och ett nytt partnerskap ska lanseras i Q1’23. Ytterligare ett B2B-samarbete är på gång och förväntas lanseras Q2’23.

I övrigt fortsätter arbetet med att se över kostnadsbasen och bolaget har förhandlat om leverantörskontrakt. Styrelsen rekommenderar heller inte någon utdelning för 2022.

Vi väljer att justera våra estimat, då vi tror att omstruktureringen kan ta längre tid än vad vi först antog. På våra estimat för 2026E ser vi dock en uppsida, speciellt då aktien pressats. Vi ser positivt på att VD Thomas Kalita insynsköp efter rapporten.

Erik
Analytiker

Erik Lundberg

Mina dagar ägnas åt börsen, analysera bolag och familjen. Det blir också en del träning och att hänga med vänner och bekanta. Utöver det så gillar jag smart belysning, live casino och en iskall weissbier.