Bolagstyp:   Growth
Sektor:   SaaS Other

Initial take: Vertiseit

Publicerad 2021.03.13

Vertiseit är ett grundarlett bolag inom vad man kallar Digital Signage, som etablerades under finanskrisen 2008 av Johan Lind (CEO), Adrian Eriksson (Styrelseledamot) och Oskar Edespong (CTO) i sommarstaden tillika min hemstad Varberg. Jag hade aldrig hört talas om bolaget innan de gick till börsen 2019 trots att jag är varbergare själv, och har egentligen bara bevakat det lite löst från sidlinjen sedan dess - fram tills nu, då jag satt mig in i bolaget ordentligt och dessutom blivit aktieägare.

De äldsta omsättningssiffrorna jag kan hitta är från 2012 då bolaget hade cirka 10mSEK på översta raden, alltså fyra år efter att man grundades, vilket kan jämföras med siffrorna man levererat de senaste tolv månaderna på omkring 80mSEK. Denna tillväxtresa om 30% CAGR har skett både organiskt men även genom M&A. Till exempel så köpte man redan 2013 upp ett hyfsat etablerat bolag från Stockholm. Bolaget hette ClearSign och hade redan en ganska stor kundbas (omkring 4000 installerade system), däribland Burger King och Stena Line. Sedan dess har man gjort fler förvärv som jag tänkte gå in på lite längre ner, men först kikar vi på vad Vertiseit faktiskt gör. 

Oliver bild
Medgrundare

Oliver Hamrin

Om jag inte hade lagt nästan all min vakna tid på att bygga bolag och att leta spännande case på börsen, så hade jag förmodligen suttit och läst en bra bok någonstans, med en iskall gin & tonic eller en cappuccino i handen.